top of page
עידו בטיש, עו"ס ומטפל

זה לא אישי, זו האפליקציה.

קשה להיות רווק.ה להט"ב ולא להשתמש באפליקציית היכרויות, ובכל זאת - רובנו מנהלים איתן יחסי אהבה - שנאה, יש תקופות שכניסה אליהן מרגישה כמו רכבת הרים לדימוי העצמי. למה כל כך קשה לנו לא לקחת אישית שיחות באפליקציית היכרות?

שימוש באפליקציות היכרות כמו גריינדר וטינדר מרגיש לפעמים קצת בלתי נמנע בעולם ההיכרויות הלהט"בי. בניגוד להיכרות בין "סטרייטים", ללהט"ב אין המון מרחבים ברורים בחברה ובתרבות להיכרות רומנטית. למבוכה ולחשש מדחייה שגם ככה מרגישים ב"להתחיל" מצטרפת השאלה האם מי שמולי להט"ב, שמעלה אולי פחד מזיהוי שגוי שיעורר חוסר נעימות ואפילו איזשהי "דחייה כפולה" – רומנטית – אמרו לי לא, וחברתית – הסגרתי את הלהט"ביות שלי וטעיתי בזיהוי של מי שמולי.


הכרויות באפליקציות יכולות להוביל להמון תסכולים. ננסה להתמקד בכתבה הבאה בכמה מהם, אבל לפני זה, נתחיל בשאלה שאולי תתן כיוון למענה עליהם.


למה קשה לנו לא לקחת אישית דברים שקורים באפליקציות?

ביום יום אנחנו רגילים לקיים תקשורת בין אישית עם הסביבה שלנו, שנותנת לנו 'מידע' שמסמן לנו דברים על מי שאנחנו ובונה את הדימוי שלנו בפני עצמנו והשאר. תקשורת כזו כוללת מלל, טונים, הבעות פנים ושפת גוף. לפעמים, אפילו רק בנוכחות באותו המקום עם אדם נוסף קיימת תקשורת לא מילולית שיכולה לייצר לנו מידע כזה. למשל, אם יענו לי על שאלה בהתלהבות ארגיש רצוי ואולי נחשק, ככה גם אם יתקרבו אלי פיזית. אם יתרחקו ממני או אם לא יענו לי ארגיש דחוי או לא מובן, אם יחייכו אלי ארגיש שאני מעניין וכ'...

באפליקציות המצב שונה - התקשורת אחרת כמעט לגמרי, היא נעשית לרוב תוך כדי עיסוק בדברים אחרים, המלל קצר, אין טונים או הבעות, לא בטוח שיראו שאנחנו קיימים בסביבה ולפעמים אפילו לא ישימו לב שפנינו. בנוסף קיימים פערים בתפיסה בין המשתמשים איך מתאים לתקשר בפלטפורמה כזו, למשל יש מי שחוסר מענה או חסימה יסמלו עבורו השפלה, כשעבור אחרים יהיו לגיטימיים ואפילו עדיפים על פתיחת שיחה חסרת עניין. עכשיו, ברור לכולנו שהסיכוי לקצרים בתקשורת כזו גדולים יותר, ושלא ניתן להשוות אותה לתקשורת בין אישית אמיתית, אבל בכל זאת קשה לנו מאוד לשחרר ולשנות הרגלים. לכן, באופן מודע יותר או פחות אנו עדיין מצפים ל'מידע' שיספר לנו דברים על עצמנו גם בתקשורת המשונה הזו באפליקציה, ואנו מנסים לקבל אותו באותן צורות שהתרגלנו לקבל בתקשורת בין אישית טבעית במרחבים 'מציאותיים'. כך נמצא את עצמנו לעיתים קרובות בלופים של מחשבות שליליות לגבי עצמנו והנחות שגויות לגבי משתמשים אחרים באפליקציה. בואו לא נשכח גם שלרובנו תקשורת סביב תשוקה ומיניות היא מורכבת ופגיעה בפני עצמה, כיוון שנחפש בה 'מידע' רגיש מאוד – האם תופסים אותי כאדם מיני? עד כמה אנחנו נחשקים?


אז, איפה יותר קשה לך לא לקחת אישית? לחץ.י על החץ שליד הכותרת שמעניין אותך לקרוא עוד לגביה


לא פונים אלי או שכמות הצפיות בפרופיל שלי נמוכה

לא עונים לי או חוסמים אותי

אני מתעסק.ת המון בהשוואה ביני לבין פרופיל שאני מעוניין.ת בו לפני התחלת שיחה

נעלמים לי באמצע או שעונים לי אחרי שעות

 לא נעים לי להגיד למישהו שלא מתאים לי

מבקשים ממני דברים שחוצים לי גבולות או ששולחים לי דברים שחוצים לי גבול



מותש.ת משימוש באפליקציות? לא ברור לך כבר מה את.ה מחפש.ת? מתקש.ה לקבוע מפגשים שבאמת מתאימים למה שאת.ה רוצה? קבעו פגישת ייעוץ או טיפול פרטני בשירות הפסיכוסוציאלי של בלה דואגת.



עידו בטיש, עו"ס מטפל, רכז השירות הפסיכוסוציאלי של בלה דואגת

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page